login
Inicia sessió

register
Registra't

El blog del Dani

Vesprada amb una joia IBM

Hi ha gent que li agrada passar les vesprades sense fer res amb els amics prenent un cafè, conversant sobre moda del Zara.

Als frikis informàtics no ens agrada perdre el temps si se'ns enfot que avui no toca procastinar.

Així doncs, avui he passat la vesprada treient de l'habitació dels horrors el meu flamant IBM 300GL, una joia de Pentium II de l'any 1999.

Potser alguna vegada ja he parlat d'ell, però em sembla que no li he dedicat cap entrada al meu blog encara.

RACK de servidors PROFESSIONAL:

Com podeu veure està modificat, no té disquetera i té tres discs durs, dos seagate de 4GB i un Samsung de 15 GB, un d'ells col·locat fent equilibri sota el processador. Memòria RAM de 128+32 MB. Tres NIC's, dues Kingston i una ZxXEL. CD-rom substituït de l'original per mort.

Bé, com anava dient, he tingut una odisea amb ell tractant de muntar un servidor de nodes VPS amb OpenVZ, és a dir, de servidors virtuals, que és quan un sistema operatiu VE (màquina virtual) està instal·lat dins d'un sistema operatiu que sí que està a la màquina 'real' física.

L'odisea ve perquè si vols muntar openVZ és molt probable que acabes havent d'aplicar una sèrie de patch's al kernel de Linux i passos infinits al shell. Quan ja portava més de dues hores, he decidit esborrar Ubuntu 11 i instal·lar el vell llop Ubuntu 8 (Lucyd), ja que amb aquest només has de fer apt-get install ... per muntar el servidor, ja que compta amb un paquet al repositori (per què ningú s'ha preocupat de fer un per al 10 o pel 11? :[ ). No he tingut temps per esbrinar si amb altres distribucions de Linux o FreeBSD també hi ha paquets preparats o hi ha algunes versions que tinguen openvz al repositori.

I res, per fi he aconseguit crear un node amb una imatge d'ubuntu 10 dins de l'Ubuntu 8, en uns pocs minuts, això sí, amb una IP privada, 192.168.1.33. La caixa VPS compta amb connexió a inet gràcies a la possibilitat d'assignar més d'una mateixa IP a una NIC (es veu al resultat de l'arp i a la dreta la màquina virtual).

Pròxim capítol: seguretat, enrutament i assignació d'IPs públiques.

Comentaris (0)22-10-2011 00:45:30Programació

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: